---
Deelnemers op dit moment
Veel gestelde vragen
 
Waarom meedoen aan 1GOAL?

i) Onderwijs gaat armoede tegen, maar wereldwijd kunnen 72 miljoen kinderen niet naar school
ii) Onderwijs voor iedereen is haalbaar als wereldleiders daarvoor kiezen. Velen komen samen op het FIFA Wereld Kampioenschap Voetbal in 2010
iii) Sluit je aan bij 1GOAL en vraag wereldleiders ervoor te zorgen dat iedereen naar school kan gaan.

go to top

 
Wat is 1GOAL?

1GOAL is de naam van de campagne voor het WK 2010 die er naar streeft dat iedereen ter wereld de mogelijkheid heeft naar school te gaan en te leren. 1GOAL verzamelt handtekeningen van publiek, voetballers en Bekende Nederlanders om alle regeringen te vragen hun beloftes voor ‘Education for All - Onderwijs voor Iedereen’ na te komen.

go to top

 
Wat is ‘Education for All’?

‘Education for All’ is de internationale verklaring die wereldleiders hebben afgelegd: om te zorgen dat in 2015 alle kinderen en volwassenen toegang hebben tot goede kwaliteit onderwijs.

go to top

 
Wie heeft de 1GOAL-campagne bedacht?

De 1GOAL-campagne is een project van de Global Campaign for Education. Het idee voor 1GOAL is geboren bij de voetbalafdeling van de Class of 2015. Deze Class is in 2008 opgericht door de GCE. De GCE is een wereldwijd netwerk van organisaties dat streeft naar goed onderwijs voor iedereen. De uitgangspunten van de GCE zijn: Onderwijs is een recht. Onderwijs is een noodzakelijke voorwaarde tot het verminderen van armoede en tot duurzame sociale ontwikkeling. Onderwijs valt onder de verantwoordelijkheid van de overheid. Goed onderwijs voor iedereen is te realiseren.

go to top

 
Waarom is het Wereld Kampioenschap Voetbal erbij betrokken?

Het FIFA WK Voetbal is het grootste sportevenement van 2010. Miljoenen mensen zullen de wedstrijden volgen. Bovendien wordt het voor de allereerste keer gehouden in Zuid-Afrika. Een uitstekende gelegenheid om de internationale aandacht te trekken voor de noodzaak van goed onderwijs, vooral in ontwikkelingslanden. FIFA voorzitter Sepp Blatter is een groot voorstander van de campagne en medevoorzitter van 1GOAL.

go to top

 
Gebeurt er nog iets na het WK?

De 1GOAL-campagne wordt gevoerd door de internationale GCE, die zich al jaren op allerlei manieren inzet voor het bereiken van de EFA-doelen. Zij gaat daar ook na 2010 mee verder.

go to top

 
Hoe kan ik mijn handtekening zetten?

plaats uw naam en email adres op ...

go to top

 
Wat gebeurt er met mijn handtekening als ik meedoe?

Door uw handtekening te zetten voor 1GOAL doet u mee met een wereldwijde petitie die regeringsleiders vraagt ervoor te zorgen dat EFA in 2015 wordt bereikt. 1GOAL zal de miljoenen steunbetuigingen tellen en de uitkomst aanbieden aan de regeringsleiders tijdens de Vergadering van Verenigde Naties over de Millennium Doelen in september 2010.

go to top

 
Wat vraagt 1GOAL precies aan de wereldleiders?


Kernpunten van de vraag aan regeringen van ontwikkelingslanden: i) besteed 20% van het overheidsbudget aan onderwijs ii) maak (basis)onderwijs gratis iii) zorg voor goede kwaliteit onderwijs met professionele leerkrachten ga kinderarbeid tegen Kernpunten van de vraag aan regeringen van ontwikkelde landen: i) zorg voor voldoende fondsen ii) werk samen met andere organisaties en regeringen aan de toegankelijkheid van goede kwaliteit onderwijs iii) dring het tekort aan onderwijsmaterialen en leerkrachten terug

go to top

 
Wat kan ik nog meer doen om 1GOAL te steunen?

Vraag vrienden en familie zich aan te sluiten bij 1GOAL.
Word fan van 1GOAL op Facebook: facebook.com/1goal
Twitter over 1GOAL. Volg de campagne op twitter.com/join1goal en twitter met #join1goal.

go to top

 
Kan ik ook geld geven?


Nee, 1GOAL vraagt niet om uw geld, alleen om uw steunbetuiging.

go to top

 
Hoe blijf ik op de hoogte van wat er in de campagne gebeurt?

Als u meedoet met 1GOAL, ontvangt u de online Engelse Newsletter elke twee weken. Wilt u die niet ontvangen, dan kunt u zich afmelden door te klikken op 'unsubscribe' als u de nieuwsbrief ontvangt. Via de websites van de GCE en 1GOAL join1goal.org

go to top

 
Hoe kan ik in contact komen met een 1GOAL-medewerker of -ambassadeur?

Neem contact op met GCE Nederland via GCE@Edukans.nl

go to top

1GOAL – Ieder kind naar school!
1GOAL zet het WK 2010 in om de wereld te veranderen.1GOAL brengt voetballers en fans, organisaties en bedrijven, burgers, en BN'ers samen. Gezamenlijk roepen we regeringsleiders op ervoor te zorgen dat in 2015 72 miljoen kinderen naar school kunnen.